EDUJUR

În construcție, subdomeniul de educație juridică pe înțelesul tuturor,

EduJur © dr. Claudiu-Octavian Ulici:

Actualitatea juridică explicată. Familii și cupluri. Separarea și divorțul Moartea și testamentele.

Protecția consumatorilor. Munca.Locuința și imobilele. Justiția și instanțele.

Infracțiuni și contravenții. Libertăți și cetățenie. Sănătatea. Companiile și Asociațiile non-profit


Dreptul nu ar trebui să fie așa complicat, deoarece acesta se adresează și celui mai puțin educat cetățean sau resortisant, cu excepțiile legate de un domeniu specific care nu face obiectul preocupărilor lor. Cu toate acestea specialiștii din dorința de a epata sau a-și justifica onorariile, așează în discursul ori scrierile lor, o serie de elemente care înlătură, în mod spectacular, atenția publicului de la subiect. Acest balast informativ este creat și acceptat mai ales de organizarea birocrată a statului, care în acest fel se distanțează de cetățenii pe care afirmă că îi sprijină și ascunde în spatele hârtiilor adevăratele sale intenții economice, căci cele ideologice s-au dovedit de mult a fi un eșec lamentabil.

Pagina de aici, urmărește un fel de ”traducere” a legii și în final a intenției normative reale, de aceasta va fi găsită în concret în textul legal.


Mai jos un site ce afișează o astfel de preocupare, cu precizarea că totuși dreptul nu este o chestiune ludică și se adresează mai cu seamă oamenilor maturi aflați în desfășurarea unei activități specifice. Desigur o educație cetățenească serioasă este necesară și celor aflați încă pe băncile școlilor.