RGPD



De ce este obligatoriu și cum vă puteți conforma la RGPD (GDPR) ?

Dacă sunteți o autoritate publică, o societate, sau asociație non-profit, chestiunile legate de migrarea și stocarea datelor, aplicațiile existente, problemele legate de securitatea datelor, viteza și pașii care trebuie urmați, sunt puncte obligatorii pe lista de sarcini a fiecărei organizații. Din 25 mai 2018, confidențialitatea și protecția datelor se vor alătura acestei liste.

Dacă confidențialitatea și protecția datelor, care sunt esențiale pentru succesul oricărei organizații, nu sunt în partea de sus a listei sarcinilor dvs., ele ar trebui să fie. Regulamentul UE privind protecția generală a datelor (RGPD) este cea mai mare schimbare a legilor privitoare la protecția și confidențialitatea datelor din ultimii 20 de ani.

Regulamentul cuprinde o serie de cerințe importante și fiecare societate ar trebui să cunoască următoarele aspecte:

  • RGPD se aplică atât în Europa, cât și pentru organizațiile din întreaga lume, dacă acestea oferă servicii în Europa, sau dacă preiau datele de la persoane fizice europene.
  • Nerespectarea prevederilor RGPD poate fi sancționată cu amenzi de până la 4% din veniturile globale ale ocganizației.
  • Peste patruzeci de autoritățile de reglementare independente sunt pregătite să pună în aplicare RGPD începând cu 25 mai 2018.
  • Pentru a respecta RGPD, trebuie să puteți demonstra la cerere, cel puțin următoarele aspecte:

(1) unde stocați datele personale,

(2) ce mașini (computere personale sau serverele) procesează aceste date;

(3) ce terțe părți au acces la aceste date; și

(4) ce date personale colectați și utilizați.

RGPD a intrat în vigoare la 25 mai 2018. Organizațiile profesionale din întreaga lume trebuie să ia măsuri pentru a opera confidențialitatea schimbului de date între ele și pentru a construi transparența și încrederea clienților în legătură cu utilizarea datelor lor personale.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor furnizate *, până la sfârșitul anului 2018, 50% dintre întreprinderi la nivel mondial nu se vor conforma la RGPD. Una dintre cele mai mari bariere în calea conformării este faptul că majoritatea organizațiilor nu știu nici măcar ce date dețin, sau ce servere și aplicații le accesează. Ele cunosc că datele sunt o resursă abundentă și dinamică în mișcare perpetuă, dar dacă li se cere să prezinte un inventar al activităților lor de prelucrare a datelor cu caracter personal, majoritatea organizațiilor de astăzi nu ar putea să răspundă imediat. Răspuns nu este unul corespunzător, deoarece potrivit RGPD, pot fi aplicate sancțiuni financiare de până la 4% din veniturile anuale globale pentru nerespectarea obligațiilor privind confidențialitatea și protecția datelor personale.

În prezent, organizațiile profesionale și contractorii independenți, nu dispun de o soluție eficientă și rapidă care îi ajută să găsească, să clasifice și să utilizeze mai bine datele pe care le-au colectat de la clienții lor.

Având în vedere cele de mai sus, am decis să concep un GHID DE CONFORMARE R.G.P.D., care vă ajută să respectați cerințele legale în ceea ce privește colectarea datelor cu caracter personal, protecția și transparența acestor date. Ghidul a urmărit să abordeze exhaustiv chestiunile legate de conformarea la RGPD (GDPR) și cuprinde numeroase detalii, modele de documente, texte normative și exemple utile pe parcursul celor 440 de pagini ale sale.

___________________

* Amazon Inc.

___________________________________________

Urmează legătura din imaginea de mai sus, pentru a vă informa despre și a achiziționa ghidul nostru de conformare la Regulamentul General Privind Protecția Datelor. După ce achiziționați lucrarea, vă rugăm să ne trimiteți o înștiințare pe adresa: octavian@ulici.net , împreună cu datele de contact ale unicului utilizator. Noi vă răspundem, expediind către utilizator, o arhivă cu modele personalizate ale formularelor necesare pentru respectarea RGPD (GRDP).

LEGISLAȚIE RELEVANTĂ:

  • REGULAMENTUL (UE) 2016/679 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor)
  • LEGE nr. 129 din 15 iunie 2018 pentru modificarea și completarea Legii nr. 102/2005 privind înființarea, organizarea și funcționarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, precum și pentru abrogarea Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date

DOCUMENTE RELEVANTE PENTRU ROMÂNIA


CÂTEVA DIN MODELELE PREZENTATE:

FORMULAR DINAMIC. DESEMNARE RESPONSABIL PROTECȚIA DATELOR

(dacă sistemul tău nu permite completarea formularului direct în browser, încercați să îl descărcați (Ctrl + S), completați-l și apoi expediați-l către Autoritatea de Supraveghere)

MODUL DE EVALUARE și impactul protecției datelor DPIA (de evaluare a impactului pentru protecția datelor )